Bouwkunde gebouw Delft stort in

kapoet!

default Bouwkunde gebouw Delft stort in

In Dubai is vandaag het hoogste gebouw ter wereld officieel geopend. De Burj Dubai (Dubai-toren in het Arabisch) is 828 meter hoog en staat in het centrum van het nieuwe Dubai. Het gebouw is zo’n acht keer hoger dan de Dom in Utrecht. Het gebouw is ontworpen door het beroemde architectenbureau Skidmore, Owens en Meril (SOM) dat gespecialiseerd is in wolkenkrabbers. Zij ontwierpen onder andere de Sears Tower in Chicago en de Russia Tower in Moskou. Het gebouw laat in een klap reuzen als de Taipei 101 (509 meter) en de TV-toren in Kanton (610 meter) met honderden meters achter zich. Woestijnbloem Het ontwerp van deze toren is gebaseerd op een lokale woestijnbloem en patronen uit de islamitische architectuur. Het heeft een centrale kern met drie ribben die naar boven toe steeds smaller worden. Aan de wolkenkrabber is meer dan vijf jaar gewerkt en de kosten zijn opgelopen tot ruim drie miljard euro. In het gebouw kunnen maximaal 12.000 mensen wonen. Die kunnen kiezen uit een van de 1044 appartementen met prijzen tot 3 miljoen euro per stuk. Daarnaast is er kantoorruimte te huur en is er een hotel en restaurant. Babel Op de 124e verdieping is het hoogste uitzichtsplatform ter wereld. Voor de toren staat een fontein die het water maar liefst 274 meter omhoog schiet. In de parkeergarage is plaats voor 3000 auto’s. Het bouwwerk is bij helder weer van een afstand van 95 kilometer te zien. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen in Dubai oplopen tot 50 graden Celsius. De

27 Responses to Bouwkunde gebouw Delft stort in

 1. Mijn opa heeft dat gebouw gearchitecteerd

 2. Slecht dat een modern gebouw niet blijft staan als het in brand staat.
  Het ziet er wel vet uit ofzo… Maar toch

 3. baaaaaaaaaaaad coffee

 4. haha daar was ik bij toen het instorte

 5. Yeah, in Holland we call that planned demolition.

 6. haha door al dat stof werd de training van voetbal afgelast;)xD

 7. Yes, but I don’t think that will every happen again, those were the first three skyscrapers to fall in steel frame building history.
  Steel is very very strong it was supposed to with stand such an attack, but i guess something went wrong, the third building wasn’t even hit by a plane and still fell.

 8. LIke the WTC you mean?

 9. they should of used steel its stronger.

 10. Zou iemand mij kunnen vertellen wat voor soort gebouw did eigenlijk was? Staal? Beton? Combinatie van beide?

 11. Idd. En de TU Delft vleugel is ingestort omdat er geen sprinklers meer aankonden omdat de water leiding lek was i.v.m het koffie apparaat.

 12. wat echt is en wat een leugen is kom je waarschijnlijk niet achter nee..
  maar je kunt inderdaad een raket ook niet verwarren met een vliegtuig!

 13. Het World Trade Center was gemaakt zo als een lange box naar boven toe met ijzeren palen aan de buitenkant voor versteviging.

  Die vliegtuig vlogen boven het maximum snelheid, dus ik denk zeker dat er geen bommen in het gebouw lagen. Voor de instorting van beide torens zouden de vloeren door het hete vuur los gelaten hebben. Deze kwamen op de anderen, en die etages hebben de kern palen van het WTC doen instorten.

 14. ^ Agree

  Want als twee vliegtuigen die je met het oog kon zien in New York tegen het WTC aan zag vliegen kan je geen truth gaan beginnen over 9-11 dat er geen vliegtuigen is ingevlogen. En wat Dicklord zegt dat klopt dat iemand het zag als een raket. Zoek maar op United Flight 77 het was kleiner dan de andere boeing’s. Dus ik denk dat de hele 11 september een leugen is. We komen er nooit achter, het enigste wat we kunnen doen is: De freedomtower opruimen waar al veel ruzie over is, en..

 15. – Naar het derde vliegtuig crash was zelf een militaire vliegtuig in een witte kleur naast New York het vliegen. Naar de ineenstorting van de Zuidtoren was nog een straaljager boven New York het vliegen.

 16. Wat Abricialio zegt is waar. Het vliegtuig was zelf buiten de grens van Washington gedraaid om via een open plek het Pentagon te bereiken. United Flight 77 was kleiner en zaten 40 passagiers in. Niet zo snel geloven dat een militair zelfmoord zou plegen in een F16 vliegtuig.

 17. Mij een -1 geven omdat je het er niet mee eens bent. Er is zeker wel een vliegtuig erin gevlogen. Als ik met een vliegtuig een gebouw in ga dan moeten die vleugels toch wel een stukjes breken? Ik geloof niet in 911 truth. Alleen wat het is dat Bush zeker wist dat deze aanslag gepland was op 11 september.

 18. je kan wel een boog maken, maar dat is niet gebeurt.
  want:
  het gat is te klein voor een vliegtuig
  geen resten
  1nig idee hoelang kerosine brand? blussen kan niet zo snel..
  meer dingen die gewoon opvallen is bijvoorbeeld de cameras bij het tankstation die meteen zijn ingenomen, met welke reden?
  ook heeft iemand die daar op dat moment was op tv gezegt i saw a missile with wings dit is ook direct ingenomen en maar 1x uitgezonden.
  het is een feit dat het gat te klein is voor een vliegtuig

 19. Een boog maken van een vliegtuig maken om hem in het Pentagon te knallen is wel mogelijk. D├ęze is zelf over het tankstation vlak voor het Pentagon met een enorme snelheid erin gevlogen.

 20. dit is dan ook wel het 1nige gebouw dat instort door vuur.. ook bewijst dit dat alleen het gedeelte instort dat dat af gefikt is, het WTC storte helemaal in terwijl alleen het bovenste puntje afbrande. Bovendien was het gebouw gemaakte tegen vliegtuig aanslagen en waren ze daar vlak van te voren ook nog tegen verzekerd, opvallend genoeg?

 21. hjb toch man kijk eerst eens wat meer dan alleen 911 truth! het vliegtuig dat zogenaamd in het Pentagon vloog kan al helemaal niet…
  overduidelijk dat het Amerka zelf was die deze aanslag heeft gepleegd!

 22. kanker nice xD

 23. Kakkend Zuur

 24. MoedervlekisDodelijk

  er is met de opening van dit Hoogste Gebouw Ter Wereld van de eerste opening een mega reuze grote vuurwerk show is geweest..

  wie weet dit of heeft de link van dit filmpje ????

 25. Vet, zou wel eens op de 124de verdieping willen logeren! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee × = 6

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>