De Washington hoofdstuk van het American Institute of Architects kondigt 2011 Hoofdstuk Design Award Winners


Washington, DC (PRWEB) 18 september 2011

In combinatie met de twee weken lang, 13de jaarlijkse Architecture Week viering, de Washington hoofdstuk van het American Institute of Architects (AIA | DC) kondigt de winnaars van de 2011 Hoofdstuk Design Awards, het herkennen vijfentwintig top projecten in Architectuur, Interieurarchitectuur, historische bronnen en speciale Presidential Citation categorieën.

Dit jaar winnende projecten en het ontwerp bedrijven zullen worden gehuldigd tijdens de jaarlijkse hoofdstuk Design Awards en Bouwkunst week slotfeest, die zal plaatsvinden op vrijdag 23 september van 06:30u-eenentwintig bij de wolharige mammoet Theater, een vorige AIA | DC ontwerp winnaar ontworpen door McInturff Architecten, in het hart van de Penn Quarter wijk.

Op vrijdag 9 september, een jury van een tiental architect en design professionals uit het hele land nam de hele dag te bekijken en te classificeren meer dan 195 inzendingen ter overweging in de competitie. De jury ronde-tafel mondde uit in een live-aankondiging van het project winnaars in de verschillende categorieën, met de PNC Place LEED Platinum project ontworpen door Gensler geselecteerd voor een Excellence Award in architectuur, en een van de vier projecten erkend met een Presidential Citation for Sustainable Design . Dit jaar een inaugurele Presidential Citation voor Universal Design werd toegekend aan SmithGroupJJR voor de Sorensen Communications Center aan de Gallaudet University.

David Jameson Architect werd erkend voor het bereiken in Architecture voor vier verschillende residentiële projecten, met drie Merit Awards en een Excellence Award, dat is een ongekend aantal onderscheidingen gegeven aan een architect of een bedrijf in een enkele categorie sinds de start van de AIA | DC Design Awards-programma. Een totaal van twintig afzonderlijke Washington, DC regio architectuur en design firma’s werden geëerd, met Jameson (4), Gensler (2), BBG-BBGM (2), en SmithGroupJJR (2) als de bedrijven die werden elk bekroond met meer dan een award.

Een volledige lijst van alle winnende projecten / bedrijven kan gevonden worden op het einde van deze release. Afzonderlijke beelden voor award-winnende projecten zal worden verstrekt op aanvraag.

De leden van het grote publiek worden uitgenodigd op de Design Awards evenement en Architecture Week slotfeest bij de wolharige mammoet theater bij te wonen, gelegen op steenworp afstand van de snel-to-be-voltooid District Architecture Center (DAC), op 421 7th Street , NW. Het DAC is een prachtige 11.000 sf onderwijs, resource center, evenementen en administratie ruimte die het huis van de AIA |. DC, het Washington Stichting voor Architectuur, en een satelliet-locatie voor de Alliance Francaise

Voor meer informatie over de Washington hoofdstuk AIA, kaartjes voor de jaarlijkse Design Awards en Bouwkunst week slotfeest evenement, op Architecture Week of de nieuwe wijk Architecture Center, kunt u terecht op http://www.aiadc.com.

Washington Hoofdstuk AIA 2011 Design Award Winners (per categorie)

Architectuur / Merit

?? Kalevala Project, Travis Prijs Architecten
 ?? Jigsaw House, David Jameson Architect
 ?? Barcode House, David Jameson Architect
 ?? Kensington House, David Jameson Architect
 ?? House at Folly’s Cove, David Jones Architects
 ?? Founders Hall op GMU, SmithGroup JJR
 ?? St. Alban’s School Marriott Hall, Skidmore Owings Merrill
 ?? Sacramento Readiness Center, URS Corporation

Architectuur / Excellence

???? Magar Monument voor de voorouders, Travis Prijs Architecten
 ?? Rooster, David Jameson Architects
 ?? PNC Place, Gensler – ook erkend met een Presidential Citation in Sustainable Design

Interieurarchitectuur / Merit

???? Under Armour, Gensler
 ?? CAVA Grill, CORE architectuur + vormgeving

Interieur Architectuur / Excellence

???? Lassus Residence, Schlesinger Associates Architects
 ?? N Street Trust, Jacobsen Architectuur
 ?? Pew Charitable Trust, Gensler

historische bronnen / Merit

???? W Washington Hotel, BBG-BBGM
 ?? Workhouse Arts Center, BBG-BBGM
 ?? Petworth Neighborhood Bibliotheek, Frank Lohsen Architecten
 ?? House in Newport, RI, Outerbridge Horsey Associates

historische bronnen / Excellence

???? Eastern High School, Fanning Howey

Presidential Citation for Sustainable Design

???? PNC Place, Gensler
 ?? Stoddert Elementary School, Perkins Eastman
 ?? Hazel River Cabin, Bonstra Haresign Architecten
 ?? USGBC HQ, Envision

Presidential Citation voor Universal Design

???? Sorensen Communications Center op Gallaudet, SmithGroupJJR

Presidential Citation voor Urban Design

???? Maria Catharina Bunting Center op Mercy Hospital, AECOM

###

 
                
                
clear=”all”
Zoek meer Architectuur Persberichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


een × 3 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>