Hoe bouw je je rolsteiger op?

Heeft u geen idee hoe een rolsteiger moet opbouwen? Rolsteiger.net geeft u een aantal tips.

Tip 1: Selecteer de juiste module

Een steiger heeft verschillende modules om op te bouwen. Met de eerste module moet je bepalen of je hoog genoeg de lucht in zit. Indien je niet hoog genoeg de lucht zit moet er worden uitgebreid met behulp van een andere module. Hiervoor heb je wel de eerdere modules nodig. Let hierbij wel op dat niet alle modules voor alle steigers bruikbaar zijn.

Tip 2: Samenwerken

Het opbouwen van een steiger hoeft niet zwaar te zijn. Lagere steigers zijn zo gemaakt dat ze erg gemakkelijk op te bouwen zijn. Sommige steigers kun je gemakkelijk in je eentje opbouwen. Het is echter wel aan te raden om dit te doen door samen te werken. Het is namelijk veiliger. Een persoon kan onderdelen aangeven en de andere kan opbouwen.

Tip 3: Zorg ervoor dat je steiger waterpas staat.

Om op een veilig steiger te kunnen werken is stabiliteit noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steiger waterpas geplaatst is. Hiermee wordt de veiligheid vergroot. Bij het opbouwen moet dus met regelmaat gecontroleerd worden of het steiger nog waterpas staat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je steiger wegzakt als deze op gras staat. Controleer daardoor nog na het opbouwen van het steiger of deze waterpas staat. Sommige steigers hebben opspindelbare wielen deze zorgen ervoor dat je gemakkelijk je steiger waterpas kunt opbouwen.

Tip 4: Houd omstandigheden in de gaten

Bekijk voor het opbouwen van het steiger eens naar de weersverwachtingen. Met als belangrijkste de windkracht. Een steiger kan namelijk gemakkelijk wind vangen. Het is mogelijk om tot en met windkracht 6 veilig te werken. Vanaf windkracht 6 of hoger is het verplicht om het steiger vast te zetten. Als dit niet mogelijk is dan moet het steiger afgebroken worden. Als je ook windvangers aan je steiger hebt hangen is het verstandig om deze te verankeren aan de gevels. Hoe groter de windvangers aan het steiger zijn, hoe groter de kans is dat het steiger ook daadwerkelijk wind vangt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


3 + vier =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>