Lichtshow start bouw Gerard & Anton te Strijp-s

De officiĆ«le startbouw van de gebouwen Gerard en Anton op Strijp-S te Eindhoven ging gepaard met een lichtshow die geschiedenis van de gebouwen vertelt. In deze twee voormalige Philips gebouwen worden door Trudo loft woningen gerealiseerd. www.lofthuren.nl De lichtshow geeft een tijdslijn van afgelopen 90 jaar weer; De Hoge Rug (SBP en SAN) is rond 1920 gebouwd, er werden radio’s gemaakt. jaren ’40 de oorlog brak uit, jaren ’60 gebruikt als kantoor, in 2004 werd het Philips terrein Strijp-S gekocht door Park Strijp beheer (samenwerking tussen Volker Wessels en de Gemeente Eindhoven), in 2008 werden de 2 gebouwen verkocht aan Trudo, in 2009 geleverd aan Trudo. In 2012 worden de eerste lofts opgeleverd. Vanaf verdieping 2 worden er woonlofts gebouwd, begane grond en verdieping 1 bedoeld als commerciele plint/ publieksfuncties. De avond werd geopend door Rob van Gijzel (Burgemeester Eindhoven), Pieter van den Hoogenband en Thom Aussems (directeur-bestuurder)
Video Rating: 5 / 5

4 Responses to Lichtshow start bouw Gerard & Anton te Strijp-s

  1. Gebouw SAN is gebouwd in 1929 en SBP in 1930

  2. Super mooie show! Ik heb dit lichtspektakel live mee mogen maken. Echt overweldigend was het. Heb met een enorme big smile en een brok in mijn keel heb ik toe staan kijken. Super gedaan zeg!!

  3. Kei Mooi ja …eindhoven de slimste!

  4. Cool! Jammer dat ik het heb moeten missen, ziet er super uit. Is deze show door de zelfde kunstenaar gedaan die tijdens Glow het NRE-gebouw deed een jaar of twee geleden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


drie + 7 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>