Leidingen verleggen tijdens een verbouwing

Vaak is het zo dat gelegde leidingen tijdens een verbouwing verlegd moeten worden. Dat kan simpelweg komen doordat de wensen veranderd zijn en er tijdens de verbouwing bepaalde sanitaire voorzieningen op een andere wijze worden geplaatst.

Het verplaatsen van sanitair

Stel dat je de badkamer wil herinrichten. Het is dan fijn om from scratch te kunnen beginnen; om als het ware een geheel blanco badkamer in te kunnen richten zoals jij dat wil, of zoals jullie dat willen. Zonder dus gebonden te zijn aan de huidige aansluitingen en tappunten voor bijvoorbeeld het toilet, de wasbak, enzovoorts.
Dat kan uiteraard, maar vaak moeten daarvoor de leidingen verlegd worden. Leidingen die speciaal gelegd zijn om naar de wasbak te leiden, moeten anders worden aangelegd om naar de nieuwe wasbak te leiden.
Wat hiervoor vaak de procedure is, is dat eerst een nieuwe badkamer wordt ontworpen. Door de nieuwe badkamer op papier al geheel in te richten, kun je een leidingplan maken. Met dit leidingplan kun je in een oogopslag zien welke leidingen anders moeten worden gelegd, en dus ook welke leidingen verlegd moeten worden en welke opnieuw aangelegd moeten worden. Vervolgens kun je de leidingen op de juiste manier leggen, of uiteraard laten leggen.

Inspiratie opdoen

Het is belangrijk om een nieuwe badkamer goed in te richten. Daar is natuurlijk inspiratie voor nodig. Je kunt inspiratie opdoen door op internet te zoeken naar foto’s van badkamers. Zo kun je avonden besteden aan het bekijken van badkamers, en bijvoorbeeld alle badkamers die je leuk lijken opslaan. Zo krijg je na verloop van tijd een steeds meer verfijnde smaak en kun je beter inschatten wat je mooi vindt aan bepaalde badkamers. Ook kun je daardoor Loodgieter Ede benaderen. Loodgieters kunnen je vaak van een catalogus voorzien die je op het gemakje door kunt bladeren en zo kunt kijken wat je precies mooi vindt aan bepaalde badkamers.
Door goed de tijd te nemen voor het opdoen van inspiratie, kun je uiteindelijk tot een ontwerp komen waar je jezelf geheel in kunt vinden. Je hebt dan niet een dertien in een dozijn badkamer, maar een badkamer die echt aan jouw eisen en wensen voldoet. Een badkamer die echt van jou is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


6 − drie =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>